Saved by the Bell 2018

We hebben nog heel even gewacht met het verslag van Saved By The Bell tot ons bedrag van roste centjes binnen was.

Huh?

Wel, leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen, maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Onderwijs is nochtans een hefboom voor ontwikkeling en gelijke kansen… Daarom heeft onze school, net zoals veel andere scholen, op donderdag 5 oktober, op de Internationale dag van de Leerkracht, de schoolbel eens extra lang laten rinkelen. We hadden ook gevraagd om wat lawaaimakers mee te brengen, en dus klonk er op de speelplaats wel wat meer lawaai dan anders. Op onze Scholenbanden partnerschool, Saint Mary’s in Rwanda, klonk er dan tromgeroffel, net om die band in de verf te zetten.

De leerlingen in de eerste graad kregen ook twee uur speciale lessen rond dit thema. In de les geschiedenis zagen ze het onderwijs door de eeuwen heen, van bij de Romeinen tot in bijvoorbeeld Nepal. Voor Nederlands bij mevrouw Corthier begonnen ze met een poëtische associatieoefening rond het thema, om dan elfjes te schrijven. Voor Engels maakten ze hele fijne, uiteraard Engelstalige posters, en mevrouw De Clercq van Nederlands had een heus ganzenbord uitgewerkt. Natuurlijk werden er ook brieven geschreven – in het Frans – naar de zusterschool in Rwanda.

En wat was dat nu met die roste centjes? Wel, we hadden een oproep gedaan om alle roste centjes mee te brengen en die te doneren, alweer voor de actie van Scholenbanden.

Mevrouw Borderé liet ons weten dat ze ’s morgens al een eerste telling deden en eerst de kaap van €300 haalden, niet veel later hadden ze al €361,14. Tijdens de middagpauze werden echter nog zakjes afgegeven, en die zijn trouwens nog steeds welkom.

Alle foto’s van de actie op school kan u hier terugvinden. Met dank aan de dames Borderé, Corthier en Gykiere.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.