Schoolvoetbal 3de graad 1/8ste finale

Op woensdag 9 januari 2019, vandaag dus, stond de 1/8ste finale van de veldvoetbalcompetitie op het programma. De verliezer was meteen uitgeschakeld.

Tegen het grote Romero College uit Dendermonde werd het een thriller van jewelste. Met enkele spelers van hoog niveau in hun rangen slaagden we er toch in een vliegende start te nemen. Bilal Sumar kon balverlies afstraffen en even later krulde een vrije trap magistraal in de linkerbovenhoek. Stilaan kregen we het moeilijk, moesten we enkele kansen toestaan en zo konden zij nog voor rust twee maal tegen scoren. De batterijen opladen tijdens de rust, fysiek en mentaal, was nodig.

We hadden al veel energie verbruikt tijdens de eerste helft, toch slaagden we er in om gelijke tred te houden en af en toe eens tegen te prikken. Zo scoorde Bilal Sumar zijn tweede doelpunt van de namiddag, een magistrale lob/hakje over de keeper. Had ondergetekende dit geprobeerd, een nieuwe heupoperatie was zijn deel geweest.
Op karakter hielden we stand, maar in het slot van de wedstrijd kregen we nog een discutabele strafschop tegen en zo stonden de bordjes weer gelijk: 3-3 en strafschoppen. Eerst werden alle mensen met hartproblemen geëvacueerd, want het beloofde een spannende bedoening te worden. En of het spannend werd! Pas na 22 strafschoppen moesten we het onderspit delven.

Ondanks de uitschakeling toch een dikke proficiat voor de tomeloze inzet, de teamspirit en de fair play! Misschien hebben we meer geluk in het zaalvoetbal en minivoetbal.

Deze spelers zorgden bijna voor een stunt: Cas Van Eeckhout – Sahin Erdik – Stan Baert – Seppe Van Acker – Sebastiaan Bytebier – Abdilcan Anafarta – Elian Colpaert – Pablo Van Calenbergh – Bilal Sumar – Juled Kelaj – Sander Creël – Sait Yaldizkaya – Léon Debbaut.

Met dank aan coach en verslaggever mijnheer Vandenabeele. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.