Studie-informatie dagen, ofte SID-in voor onze zesdes

Vrijdag was er weer de SID-inbeurs voor onze zesdejaars. Als school willen we onze leerlingen natuurlijk zo goed mogelijk informeren over de toekomstmogelijkheden. De SID-Inbeurs, de Studie-Informatiedagen in Flanders Expo, is de uitgelezen locatie om hen op de hoogte te brengen van wat de toekomst hen kan brengen.
Tijdens de SID-in maken de zesdejaars kennis met diverse onderwijsinstellingen, opleidingen en beroepen. De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen geven informatie over hun opleidingen en studiemogelijkheden. Ook het studeren in het buitenland komt aan bod. De leerlingen krijgen ook informatie over een aantal beroepssectoren. Ze kunnen er terecht met vragen over wat beroepen inhouden, over mogelijke tewerkstelling en over verdere opleiding in bedrijven en organisaties. Ook instellingen als VDAB en SYNTRA zijn aanwezig.

In het kader van de schoolloopbaanbegeleiding willen we onze leerlingen zo veel mogelijk basisinformatie geven, zodat zij zelf op de specifieke infodagen op woensdagnamiddag verder op onderzoek kunnen uitgaan. Uiteraard kunnen zij met alle mogelijke vragen ook terecht bij de leraars, de leerlingenbegeleider en het CLB.

Onze leerlingen mochten vrijdag aanwezig zijn op de SID-in van 14.00 uur tot 15.30 uur. Liefst 81 van ons ‘mannen’ meldden zich present in Flanders Expo. Voor hen was het zeker een verrijkende namiddag tijdens dewelke ze heel wat informatie konden bekomen. Er zijn al leerlingen voor wie de spreekwoordelijke kogel door de kerk is, anderen twijfelen nog en sommigen hebben nog geen idee. In elk geval konden zij in een ontspannen en aangename sfeer hun oor te luisteren leggen bij de diverse scholen, diensten en studierichtingen.

Met dank aan mijnheer De Vriese voor het verslag en de foto’s, en mevrouw Everaert voor extra foto’s. Die kan u overigens allemaal hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.