Projectweek eerste jaar: een dagje Gent centrum

Een deel van onze eerstejaars ging op dinsdag naar Gent centrum, het andere deel deed dat op donderdag.

We stapten met zijn allen vrolijk de lijnbus op, en gingen in het centrum respectievelijk op weg naar het MIAT (IndustrieMuseum) of het Huis van Alijn. De bedoeling van een projectweek is immers dat onze leerlingen het een en ander opsteken, en dat deden ze.

In het Huis van Alijn loopt momenteel namelijk een expo over roken, en een vakkundige gids legde uit vanwaar roken eigenlijk komt, hoe aanvaard dat was in de vorige eeuw – zelfs aanbevolen als medicijn! – en hoe de perceptie gelukkig geleidelijk aan veranderde. Uiteraard werd er ook gewezen op de enorme schadelijke effecten van tabak, en de boodschap kwam goed door, hebben we de indruk.

Daarnaast waren er ook verschillende projecten in het MIAT: de ene groep volgde een workshop vilten, een andere groep ging op zoek in het thema “Stofspeurders”, nog een andere groep volgde de rondleiding Mens en machine over industrialisatie in de samenleving, en een vierde groep mocht aan de slag met Tinkering, zonder vooraf afgelijnd idee iets in elkaar knutselen met de vreemdste materialen.

Tussendoor werd er natuurlijk gepicknickt, en verplaatsten we ons van de ene locatie naar de andere via een fotozoektocht in en rond het Patershol: “Leuke weetjes in Gent”.

Met veel dank aan alle organiserende en begeleidende collega’s, en iedereen die foto’s heeft doorgestuurd. Mocht u er zelf nog hebben, ze zijn meer dan welkom. Alle foto’s van de projectweek vindt u hier terug.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.