EHBO voor de eerstejaars: omdat levens redden onbetaalbaar is

Duurzaamheid is meer dan ecologie alleen. Duurzaamheid betekent voor ons ook “blijvend zorg dragen voor anderen”, en daar valt een cursus EHBO wel onder, dachten wij zo. En wat is er beter geschikt dan een school om jonge mensen te leren hoe ze moeten omgaan met verwondingen, vergiftiging, hartstilstand, reanimatie, breuken, en andere levensbedreigende toestanden? Zoals we eerder al berichtten, wordt de essentie hiervan herhaald in het vijfde jaar.

In samenwerking met derdejaarsstudenten lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van de Hogeschool Gent kregen onze eerstejaars begin april de kans om de eerstehulpcompetenties te verwerven. Daarnaast waren de mensen van het Rode Kruis met een ambulance ter plaatse om er de werking van uit te leggen.

Verspreid over de volledige dag kregen de leerlingen zes verschillende workshops rond EHBO:

  • 4 stappen van eerste hulp en reanimatie
  • Wondzorg
  • Bloedingen
  • Letsels aan botten, spieren en gewrichten
  • Vergiftiging
  • Het vervoeren of verplaatsen van gewonde mensen.

We stonden erbij, keken ernaar, en stelden vast dat onze leerlingen duidelijk het belang van deze opleiding inzagen en er dan ook volledig voor gingen.

Op het onderstaande filmpje is trouwens goed te zien in welk tempo je best hartmassage toepast: de beat van “Staying Alive”.

Met dank aan onder andere mevrouw Gykiere voor de foto’s. U kan alle foto’s hier bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.