De ouderwerking: iets voor u?

De Ouderwerking bij ons op school is bijna legendarisch. Als leerling (of ouder) is dat eigenlijk niet echt geweten, maar de ouderwerking helpt de school echt bijzonder veel met alle mogelijke dingen. Ze beheert de verschillende rekeningen rond diverse projecten, steunt de leerlingen bij de olympiades, sponsort vaak nieuw materiaal, helpt de zesdes een beetje bij de Uitvaart, sponsort de jaarboeken van de zesdes, en zo kunnen we nog even doorgaan.
Als ouder staat u soms vrij ver van de school van uw kind, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet zo te zijn. Wil u graag eens van gedachten wisselen met andere ouders? Zou u ook graag wat meer betrokken zijn bij dat fameuze instituut waar uw kind toch 32 uur per week doorbrengt?

De eerste vergadering van dit jaar is op dinsdag 27 oktober om half acht, maar, gezien de omstandigheden, online. Wil u wel eens een kijkje nemen hoe het eraan toe gaat en of het wel iets voor u zou zijn, dan bent u meer dan welkom om mee in te loggen en uw licht op te steken. Hiervoor graag op voorhand een berichtje naar ouderwerking@atheneummariakerke.be, dan voegen zij u met heel veel plezier toe!

De Ouderwerking bestaat uit een groep enthousiaste ouders die het welzijn van de leerlingen op de eerste plaats stelt. Daarnaast wil ze werken aan positieve bekendheid/uitstraling van onze school.

Of zoals ze het zelf verwoorden:

“We zijn een VZW met een twintigtal leden, een toffe bende! We werken heel nauw samen met de directie en leerkrachten en proberen zo mee te helpen aan de positieve, vriendelijke sfeer van de school.

  • We vergaderen ongeveer acht keer per jaar telkens van 19.30 uur tot 22.00 uur.
  • We beantwoorden vragen en bespreken suggesties van leerlingen en ouders.
  • We organiseren een aantal activiteiten per jaar.
  • We sponsoren veel activiteiten van de school.

Enkele zaken waar wij als ouderwerking trots op zijn

  1. Elke nieuwe leerling krijgt van ons  bij het begin van het schooljaar een professionele rekenmachine cadeau die 6 jaar en langer meegaat.
  2. We sponsoren de laatstejaars met hun jaarboek, afscheidsfeest en barbecue.
  3. We hebben gezorgd voor lockers in de school.
  4. We zorgen voor fietsplaatjes en cadeaubonnen tijdens de fietscontroles en promoten het “Veilig naar school fietsen”.
  5. We sponsoren de verschillende vakgroepen, zodanig dat de leerkrachten materiaal en boeken kunnen aankopen om te gebruiken tijdens de lessen (bv.: schoolbibliotheek).

Wil u graag deel uitmaken van  de ouderwerking, stuur gerust een mailtje naar onderstaand mailadres.

Ziet u het vergaderen niet echt zitten, maar wil u af en toe wel een handje toesteken bij de verschillende activiteiten, dan kan u deelnemen aan de werkgroep ‘ helpende handen”.

We zijn ook altijd op zoek naar sponsors om ons te helpen.

Heeft u interesse in één van de drie, dan bent u de geknipte persoon, en hebben wij het juiste adres voor u: ouderwerking@atheneummariakerke.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.