Kangoeroewedstrijd 2021

Zoals alles dit jaar ging ook de Kangoeroewedstrijd, ook wel gekend als Wiskunde Olympiade voor de eerste graad, online door. Enfin ja, toch ongeveer.

Want dit jaar legden alle leerlingen de wedstrijd af op vrijdag 19 maart, de eerstes tijdens de eerste twee uur, de tweedes in de namiddag. In de klas kregen ze de opgaven en een antwoordblad, en de antwoorden moesten ze dan via hun smartphone online indienen. Voor wie geen smartphone had of de techniek niet mee wilde werken, stond het computerlokaal ter beschikking met de deskundige hulp van mevrouw Bruggeman.

Elk in hun eigen lokaal bogen de leerlingen zich over steeds moeilijker wordende vragen, onder het toeziend oog van een collega. De hersenen kraakten, potloden werden zenuwachtig afgeknabbeld, letters werden omcirkeld, opnieuw geschrapt, nog eens aangeduid, nog eens uitgegomd…

Het mooie aan dit systeem was wel dat de leerlingen onmiddellijk hun uitslag wisten. Alleen weet je daarmee nog niet of je bij de honderd beste van Vlaanderen bent, dat wordt maar duidelijk zodra alle uitslagen binnen zijn.

We wachten intussen met spanning af, zoals bij al onze olympiades.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.