Prepare for UN English Language Day!

De leerlingen die al een tijdje bij ons op school zijn, weten vast en zeker wat English Day was in de vorige jaren: een dag waarop iedereen in Engelse schooluniformstijl naar school kwam, er Engelstalig theater was voorzien en zelfs de keuken ons Engelse kost voorschotelde. Helaas, ook dit initiatief is vorig jaar door de corona gesneuveld en is dit jaar grondig herbekeken door de strenge coronabeperkingen.

Deze vrijdag 23 april vindt UN English Language Day plaats. Deze dag werd in het leven geroepen om meertaligheid en culturele diversiteit te vieren. De focus die dag ligt dus niet enkel op de Engelse taal/cultuur, maar op alle talen/culturen. We zouden jullie graag oproepen om jullie die dag te verkleden gelinkt aan een taal/cultuur die jullie nauw aan het hart ligt of waaraan jullie zich verbonden voelen (let op, cultuur is niet hetzelfde als religie/levensbeschouwing, er geldt nog steeds een algemeen verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in alle GO! scholen).

Graag voorzien we die dag op elke speelplaats en tijdens elke speeltijd muziek die jullie zelf kunnen kiezen. Geef jouw favoriete lied (uit verschillende culturen en in verschillende talen) op voorhand door via volgende link: https://forms.gle/MTiG5Nu4n8fLu19V8 .  Doe dit zo snel mogelijk, zodat wij kunnen beginnen met het maken van een afspeellijst. Bereid gerust alvast een dansje voor (wie weet vind je wel een enthousiaste leerkracht die het ook wil leren)!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.