Wetenschappelijk onderzoek in de richting 4 Humane Wetenschappen

In deze lessen was corona dit jaar jammer genoeg ook echt een stoorzender. Heel veel onderzoeksmethoden zoals interviews of focusgroepsgesprekken konden niet gebruikt worden en het was dus wat zoeken naar invulling om de leerlingen toch voldoende oefening te geven in diverse technieken.

Onder begeleiding van een stagiair startten de leerlingen uit het vierde in februari met het onderzoeken van middelengebruik in de 2de en de 3de graad. Na het doorspitten van literatuur stelden de leerlingen zelf enquêtes op en leerden ze deze analyseren. Tot slot dienden ze een wetenschappelijke poster te maken en hebben ze deze gepresenteerd.

Mevrouw Bultijnck begeleidde hen hierbij en stuurde ons meteen ook de foto’s door, waarvoor dank.

Alle foto’s van deze reeks kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.