Internationale Dag van de Vrede


21 september is de Internationale Dag van de Vrede, en dat wilden de levensbeschouwelijke vakken niet zomaar laten voorbij gaan. Ze sloegen de handen in elkaar, en de verschillende godsdiensten en zedenleer zetten een fijne dag op poten. Mijnheer Lievens heeft de verschillende filmpjes die er gemaakt werden, onder andere de dronebeelden, aan elkaar gezet tot een fijne compilatie.

De derdes werden in drie groepen verdeeld: er werd gefietst voor vrede, er werden pannenkoeken verkocht voor de vrede en er werd op de speelplaats in grote letters PEACE geschreven, waarna de eerstes tijdens de speeltijd deze letters konden invullen en Kas Christiaens uit het zesde jaar daar beelden van nam met zijn drone.

Voor andere klassen in de andere jaren – niet iedereen heeft levensbeschouwing op dinsdag – was er een gastspreker van vzw Vrede, een film rond de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki, of gastspreker Gerdi Ampe en zijn dochter die kwamen spreken over vrede en hoe men daar in Rwanda mee aan de slag ging na de oorlog.

En die pannenkoeken? Die waren op voor we het goed en wel beseften, en het hadden er gerust dubbel zoveel mogen zijn. VZW Vrede is in elk geval blij met het opgehaalde geld.

Met dank aan alle collega’s die foto’s doorstuurden en aan Kas Christiaens voor de dronebeelden.

Alle foto’s van deze dag kan je hier bekijken in ons archief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.