Afterwork party van de Ouderwerking

De Ouderwerking bij ons op school is bijna legendarisch. Als leerling (of ouder) is dat eigenlijk niet echt geweten, maar de ouderwerking helpt de school echt bijzonder veel met alle mogelijke dingen. Ze beheert de verschillende rekeningen rond diverse projecten, steunt de leerlingen bij de olympiades, sponsort vaak nieuw materiaal, helpt de zesdes een beetje bij de Uitvaart, sponsort de jaarboeken van de zesdes, en zo kunnen we nog even doorgaan.
Als ouder staat u soms vrij ver van de school van uw kind, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet zo te zijn. Wil u graag eens van gedachten wisselen met andere ouders? Zou u ook graag wat meer betrokken zijn bij dat fameuze instituut waar uw kind toch 32 uur per week doorbrengt?

De Ouderwerking bestaat uit een groep enthousiaste ouders die het welzijn van de leerlingen op de eerste plaats stelt. Daarnaast wil ze werken aan positieve bekendheid/uitstraling van onze school.

Of zoals ze het zelf verwoorden:

We zijn een VZW met een tiental leden, een toffe bende, en vergaderen ongeveer 8 keer per jaar telkens van half acht tot rond 10 uur. We helpen ook met veel enthousiasme! bij activiteiten die de school organiseert, en zorgen dan vooral voor de gezelligheid.”

Met de opbrengst van allerlei activiteiten kunnen we onder andere de volgende zaken sponsoren:

  • Uw zonen en dochters krijgen als nieuwe leerling in september een professionele rekenmachine cadeau die 6 jaar en langer meegaat.
  • De 6dejaars krijgen het jaarboek cadeau, en voor de ‘uitvaart (100 dagen)’ steken we ook een eurootje toe.
  • Wij stimuleren het initiatief: ‘Veilig naar school fietsen’ met cadeaubonnen: wij doen de controle van lichten, zichtbaarheid (fluohesjes), dragen van helm en de remmen, en hangen daar een leuke prijs aan vast.
  • Er is een fijne samenwerking met de directie en de leerkrachten. Samen met hen willen we er voor zorgen dat onze school een leuke school is voor alle leerlingen.”

Wil u graag deel uitmaken van  de ouderwerking, stuur gerust een mailtje naar onderstaand mailadres. Ziet u het vergaderen niet echt zitten, maar wil u af en toe wel een handje toesteken bij de verschillende activiteiten, dan kan u deelnemen aan de werkgroep ‘ helpende handen”. We zijn ook altijd op zoek naar sponsors om ons te helpen.

Heeft u interesse in één van de drie, dan bent u de geknipte persoon, en hebben wij het juiste adres voor u: ouderwerking@atheneummariakerke.be

Een van de activiteiten die onze ouderwerking doet om geld voor onze leerlingen, uw kinderen dus, in het laatje te brengen, is de Afterwork Party. Vorig jaar ging die niet door, twee jaar geleden was die een eclatant succes, dat kan u hier nalezen.

Ver hoeft u er niet voor te lopen: u bent op 19 november vanaf 17.00 uur welkom in het Kollekasteel en betaalt daarvoor 8 euro per persoon. Drank en jawel, ook eten kan u krijgen met een consumptiekaart.

Let wel: de kaarten zijn enkel in voorverkoop te krijgen bij ons op school aan het onthaal of bij leden van de Ouderwerking. Uiteraard kan u ook gewoon een steunkaart kopen, de winst vloeit integraal terug naar de leerlingen.

Het liefst hebben we natuurlijk dat u gewoon komt en er een bijzonder fijne avond van maakt!

Deze activiteit wordt trouwens mogelijk gemaakt door een aantal sponsors, waarvoor dank!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.