Asgard: het resultaat!

Eerder berichtten we u al over het Project Asgard, het wetenschapsproject waarbij studenten uit het zesde middelbaar de kans krijgen een onderzoek via een weerballon naar de stratosfeer te sturen. Een eerder verslag kreeg u van mijnheer Beirnaert, dit is het relaas van Leni De Milt, een van de leerlingen wier zonnecrèmestrips op de gondel geplakt waren.

We kregen donderdag het goede nieuws dat de gondel goed en wel gevonden was in een bos, niet zo heel ver weg van Brussel. Na het avondeten begonnen Cyril en ik dan met het analyseren van de resultaten. We waren toch wel verbaasd want onze proef vertelde ons dat zonnecrème (SPF 30 en SPF 50) op een hoogte van ongeveer 30 km nog steeds bescherming biedt tegen de gevaarlijke UV stralen van de zon! Wij hadden gedacht dat de zonnecrème uitgewerkt zou zijn op het moment dat de gondel de aarde weer bereikte, maar dat was dus niet het geval.

Na de analyse van onze resultaten moesten we onze presentatie voor vrijdag nog voorbereiden, want ja, we mochten weer de spits afbijten. Moe van de 2 lastige maar leuke dagen die achter de rug waren kropen we in ons bed, helemaal klaar om onze resultaten de volgende dag bekend te maken.

De presentatie vrijdag verliep vlot en na de resultaten van de anderen te horen begonnen we aan onze tocht naar het Sint-Pieterscollege waar er pizza’s op ons lagen te wachten. Hier konden we met iedereen nog een beetje napraten en beloofden we contact te houden met onze nieuwe vrienden.

Na de pizza namen we de trein terug naar Gent om onze 3 dagen in Brussel af te sluiten. Het was een super ervaring en ik ben alleszins blij dat wij de kans hebben gekregen mee te mogen doen!

Oh ja, vergeet je zeker niet voldoende in te smeren ;).

Met nogmaals dank aan beide leerlingen en mijnheer Beirnaert. Alle Asgardfoto’s kan u hier terugvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.