Digisprong

Vanuit het Ministerie van Onderwijs is er besloten middelen vrij te maken voor een digisprong. Het GO! atheneum Mariakerke is van mening dat het digitale element een middel is om tot beter onderwijs te komen, maar geen doel op zich.

Concreet betekent dit dat we vanaf het schooljaar 2022-2023 voor elke leerling een ‘gratis’ toestel voorzien. De leerling hoeft dat zelf niet aan te kopen, maar betaalt wel een waarborg van 40 euro en ondertekent een gebruiksovereenkomst, indien hij/zij het toestel graag voor een volledig jaar ontleent en meeneemt naar huis. Het toestel is en blijft eigendom van de school en wordt door de school beheerd, het dient enkel om het leerproces te ondersteunen.

Wij voorzien twee formules en u kiest zelf welke formule het best past bij uw situatie:

1. De leerling neemt de laptop mee naar huis en school, zodat hij/zij altijd beschikt over een computer. Hij/zij moet dan wel elke dag het toestel meenemen naar school.

2. De leerling ontleent op school een laptop voor één of meerdere lessen, omdat hij/zij thuis zelf al over een degelijk toestel beschikt. De schoollaptop dient dezelfde dag terug op de uitleendienst te belanden en kan niet mee naar huis.

Concreet gaat het om de HP ProBook 445 G8 notebook-pc met een opslagruimte van 128 GB SSD. De leerlingen moeten dit toestel dus NIET zelf aankopen.

Het meebrengen van een eigen toestel in de lessen is niet toegestaan zodat iedereen met hetzelfde toestel en dezelfde programma’s kan werken.

Mogen we vragen om via het formulier dat jullie is toegestuurd via Smartschool of (voor de nieuwe eerstejaars) via e-mail aan te geven of jullie ingaan op het aanbod van de school om een toestel te gebruiken? Op die manier kunnen we het juiste aantal laptops voorzien.

Indien u vragen of bemerkingen heeft, contacteer ons gerust.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.