Sportdag derde graad

Man, hoeveel geluk kan je hebben met het weer? We hebben al sportdagen gehad in de gietende regen, de bijtende kou en zelfs een laagje sneeuw, zoals vorig jaar. Niks daarvan dit jaar – misschien ook wel wat verontrustend, ja: wat wolken, zon en vooral ook 21°, en dat op het einde van oktober. Onze leerlingen lieten het alvast niet aan hun hart komen en genoten met volle teugen.

De vijfdes zaten in de Brielmeersen in Deinze voor verschillende activiteiten: boogschieten, lasershooten, iets met een gigantische bal, een hilarisch iets met een auto en zo snel mogelijk met zijn allen in en weer uit die auto geraken, maar vooral in dezelfde volgorde erin en eruit, een class challenge met onder andere over verschillende hellingen klauteren en dergelijke, en vooral ook: megasup! Je staat met een behoorlijk aantal op een speciaal daarvoor gemaakte plank en probeert dan netjes vooruit te geraken in het water. Sommige leerlingen namen dat laatste behoorlijk letterlijk en lagen vrij snel – al dan niet vrijwillig – in datzelfde water. Gelukkig had iedereen een tweede set kleren mee, al bleek dat voor sommigen nog niet voldoende. Maar op het einde van de dag was de balans zo goed als unaniem positief en daar gaat het toch om.

Tal van collega’s namen foto’s, waarvoor dank. We geven er hier enkele mee, maar de volledige set – 535 foto’s, 19 korte video’s – kan u hier in ons archief bekijken. De langere filmpjes staan ook op ons youtubekanaal.

De zesdes zaten dan weer de hele dag in Evergem – Langerbrugge om er padel te spelen, te honkballen, spikeball te oefenen, beachvolley, voetbal en zelfs dans. Ook daar werd een massa foto’s genomen, met vooral dank aan mijnheer Lösken. U kan de hele reeks terugvinden in ons archief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.