tToneel “The Great All Inclusive”: de bespreking

De bespreking heeft eventjes op zich laten wachten, maar hier is ze dan eindelijk: het verslag van “The Great All Inclusive”!

58 leerlingen op een podium: dat alleen al is een enorme prestatie. En met die 58 leerlingen al voor de twintigste keer ook nog een steengoed, coherent, zelfgeschreven en licht hilarisch stuk brengen, dat is meer dan een krachttoer, eentje waarvoor we vooral regisseurs Naomi van der Horst en Nona Demey Gallagher zeer dankbaar zijn. Maar ook zonder de tomeloze inzet van leerkrachten Berdien Van Nieuwenhuyze, Karel Uyttenhove, Joke Van Bossche en oud-leerlinge Isadora Lenaerts zou er van een toneelstuk niet veel sprake geweest zijn.

Uit de intercom komt volgende tekst:

Attentie passagiers!

Van harte welkom aan boord van The Great All Inclusive.
We zijn verheugd dat u met ons meegaat op dit once-in-a-lifetime avontuur.

Wat bieden wij?
Een scala aan uitstekende eetgelegenheden, een full-service aqua-azul-spa en een verscheidenheid aan entertainmentkeuzes. Onze ruime suites bieden een adembenemend uitzicht en alle voorzieningen die u nodig heeft om te ontspannen en volledig tot rust te komen.
Maar de echte schoonheid van deze cruise is de kans om de mooiste en meest iconische plaatsen ter wereld te zien en te ervaren.
Of…
Misschien…
Ook niet…

Bon, waarom wachten?
Pak je koffers en ga mee met ons op dit super-de-luxe cruiseschip-avontuur!
We beloven dat het een vakantie wordt om nooit te vergeten.
Tot zo!
The Great All-Inclusive

Intercom uit.

Een cruiseschip dus, met verschillende groepen mensen: de rijke mensen, de influencers, de kunstenaars, de ‘dieven’,

Allemaal schepen ze in voor de cruise van hun leven, die dat ook letterlijk wordt. Want eerst zijn er natuurlijk de hilarische infomomenten over het gebruik van een zwemvest, maar ook de diners, de entertainmentmomenten… Tot blijkt dat het schip na een storm nergens meer kan aanmeren en dit de rest van hun bestaan blijkt te zijn. Geen idee hoe dat komt, maar iedereen geeft iedereen de schuld. Sommigen slaan in paniek, er springen zelfs enkelen over boord, maar de meesten doen gewoon verder: de rijken met rijk zijn, het personeel met, jawel, werken. Er is een dansfeestje, een politieke overpeinzing, maar evengoed een yogamoment en een bingo. En uiteindelijk… sterven ze allemaal. Zoals iedereen, toch?

Het is een ietwat bevreemdend stuk met komische momenten, maar uiteindelijk zet het je wel aan het denken. Is dit wat we de rest van ons leven gaan doen? Zitten we vast in een gouden kooi?

Alweer een schitterende prestatie van het volledige tToneelteam, met acteurs, regisseurs, stapels helpende handen en een publiek van in totaal maar liefst 1200 zielen. En die zagen dat het goed was.

Op naar volgend jaar!

Alle foto’s van tToneel kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.