Schoolloopbaanbegeleiding

Een overdachte keuze is geen gemakkelijke opgave, zeker niet voor leerlingen die de eerste stappen naar het secundair onderwijs maken. Bovendien moeten er gedurende de schoolloopbaan nog heel wat verschillende keuzes worden gemaakt: welke studierichting ga je uit in de tweede en de derde graad?

Wij willen onze leerlingen maximaal bijstaan bij dit keuzeproces, ook op het ogenblik dat ze moeten kiezen uit het enorme aanbod hogere studies. Om hen telkens opnieuw te helpen kiezen, en hen door de bomen het bos nog te laten zien, voorzien we op verschillende ogenblikken infomomenten.

Daarbij geven we de leerlingen alle informatie over de verschillende mogelijkheden waaruit ze kunnen kiezen. Ook individuele leerlingen die met vragen worden geconfronteerd, ondersteunen we tijdens het zoeken naar een voor hen geschikte studierichting.

Voor onze laatste jaren organiseren we, naast bezoeken aan de hogescholen en universiteiten, ook een ‘dreamday’. Die dag kunnen de leerlingen een dagje meelopen met of uitleg vragen aan de professional van hun keuze, om zo te “proeven” van hun droomjob.