Historiek

  • 1963: de basisschool van het Gemeenschapsonderwijs wordt gesticht in de Amand Casier de ter Bekenlaan.
  • 1966: de afdeling van de basisschool in de Eeklostraat opent haar deuren.
  • Nog iets later worden een kribbe en een peutertuin opgericht in de Amand Casier de ter Bekenlaan en een peutertuin in de Eeklostraat.
  • 1976: op 1 september 1976 wordt de RijksMiddenSchool opgericht op expliciete vraag van de basisschool. Deze RMS is een afdeling van de RMS Lyceum en vestigt zich deels in een vleugel van de lagere school in de Eeklostraat, deels in een intussen afgebroken villa aan de overkant van de lagere school, in de Groenestaakstraat. Na twee jaar telt de middenschool 19 leerlingen, maar onder directeur Bruyneel groeit de school explosief.
  • 1985: In 1985 worden de nieuwe lokalen in de Amand Casier de ter Bekenlaan in gebruik genomen door de basisschool en de middenschool. Eind de jaren tachtig komt er een tweede graad bij, nog steeds onder de naam RMS.
  • 1992: met ingang van 1 september 1992 is de middenschool officieel een Koninklijk Atheneum. De twee jaren worden gradueel ingevoerd. Oud-leerlinge Vanessa Roorda liet ons het volgende weten hierover: “Wij waren de eerste zesdes van het atheneum, 19 leerlingen in totaal over twee richtingen: moderne talen-geschiedenis-aardrijkskunde en wiskunde-wetenschappen. Vroeger kon je enkel tot het 4de middelbaar les volgen, dat was nog de RijksMiddenSchool Mariakerke. In het schooljaar 91-92 werd voor het eerst een 5de ingericht en  dan voor schooljaar 92-93 een zesde. De ‘zesdes’ bestonden dus maar uit 19 leerlingen.  Wij waren dus 3 jaar de oudsten 🙂 Met dus maar keuze uit 2 richtingen. :-)”
  • Halverwege de jaren ’90 komt er een eerste verbouwing met een grote polyvalente zaal (sportzaal), drie klaslokalen op de benedenverdieping, drie lokalen op de eerste verdieping en voor het eerst ook twee lokalen op een tweede verdieping.
  • 2016: het Koninklijk Atheneum Mariakerke ondergaat een naamsverandering naar GO! atheneum Mariakerke. De afkorting KAM blijft wel behouden.
  • 2023: een tweede verbouwing is afgerond, op de tweede verdieping komen er tal van nieuwe, ruime klaslokalen bij.

Momenteel telt het GO! atheneum Mariakerke zo’n 750 leerlingen.