Breiclub

Dat breien al langer opnieuw hip is, dat wist u wellicht al. Niks zo gezellig als een zelfgebreide muts of sjaal, of, voor de gevorderden, een fijne pull of gilet.

Dat vonden wij ook. Breien zorgt ervoor dat je handen bezig zijn, terwijl je gedachten rustig alle kanten uit kunnen, en je meteen ook helemaal stressvrij wordt. Haken is natuurlijk ook een optie: beestjes haken (amigurumi) is ongelofelijk leuk.

Daarom vonden we het tijd om onze leerlingen de kans te geven op school te (leren) breien of haken. In 2021-2022 ben je elke donderdagmiddag van kwart over één tot twintig voor twee in lokaal 0.03, om gezellig te zitten kletsen en haken of breien natuurlijk. (Voor het schooljaar 2022-2023 ligt de dag nog niet vast: dat is afhankelijk van het les- en toezichtrooster van de begeleidende leerkracht.) Wij zullen het je leren: van een eenvoudige sjaal tot de meest ingewikkelde patronen, met wat geduld leer je het allemaal. En voor wie al kan breien of haken, is het gewoon een rustig moment tussen de lessen door. Het is natuurlijk niet de bedoeling om alleen maar luidruchtig te zitten praten: je moet wel degelijk bezig zijn.

Natuurlijk kunnen wij niet zomaar alle materiaal voorzien. Ga dus even langs bij een buurvrouw, je oma of snuister eens in de kasten van een tante, en breng zelf brei- of haakmateriaal mee. Wij kunnen je voorzien van startersbenodigdheden, als dat moet. Voor een euro of twee heb je ook in winkels als de Zeeman en de Wibra een grote bol wol en een paar priemen of een haaknaald.