Studieaanbod

Onze school biedt enkel Algemeen Secundair Onderwijs aan (ASO).

We willen volop inzetten op een zesjarige traject dat leerlingen de mogelijkheid biedt te proeven van de verschillende modules, opties en competenties. Niet alleen vanuit een theoretische insteek, maar ook sterk gelinkt aan de maatschappij door bijvoorbeeld samenwerken met het hoger onderwijs en bedrijven: bezoek van een gastdocent, bedrijfsbezoek enz.

Per graad willen we verschillende accenten beklemtonen:

  • In de eerste graad zetten we in op talenten ontdekken, met een hertekend en modulair studieaanbod in een brede eerste graad. In het eerste jaar werken we daarom met een waaier aan modules, in het tweede jaar bieden we verschillende opties aan die een voorproefje zijn voor de tweede en de derde graad.
  • In de tweede graad zetten we in op talenten ontwikkelen: de leerlingen kiezen op basis van hun bekwaamheid en belangstelling.
  • In de derde graad zetten we in op talenten verdiepen: de leerlingen kiezen in functie van hun talenten/interesse/kunde en/of in functie van vervolgstudies.

Wij zetten ook heel sterk in op begeleiding:

  • Schoolloopbaanbegeleiding voor de keuze na eerste en tweede graad, en voor de laatste jaren een ‘dreamday‘, om te proeven van hun droomjob.
  • Leerbegeleiding, met extra ondersteuning en advies, leren leren, huiswerkklassen en meer.