Benodigdheden

Onze nieuwe leerlingen in het eerste jaar krijgen in de loop van de tweede helft van augustus een lijst met schoolbenodigdheden per vak toegestuurd. Dat gaat dan om papier, schriften, mappen, tussenbladen, schrijfmateriaal, latten…
De lijst van schooljaar 2021-2022 kan je hier bekijken, maar dat kan natuurlijk wijzigen per schooljaar.

Een laptop of tablet op school hebben onze leerlingen NIET nodig. Wij beschikken als school zelf over twee volledig uitgeruste ICT-lokalen en 2 mobiele laptopkarren die de leerlingen kunnen gebruiken. Voorlopig opteren wij ervoor om de leerlingen niet te verplichten een eigen laptop mee te brengen naar school. Waar nodig kunnen ze altijd over de middag in het ICT-lokaal een computer raadplegen.

Aangezien we voor alle communicatie (schoolagenda, materiaal, toetsen, brieven, …) met het online platform Smartschool werken, is het wel een vereiste om thuis over een computer en internet te beschikken.

Ook een wetenschappelijke rekenmachine moeten de leerlingen niet zelf aanschaffen: onze ouderwerking voorziet een exemplaar per leerling.

Voor schoolboeken werken wij met het systeem van Iddink, maar het staat u natuurlijk volledig vrij om op eigen houtje alle benodigde boeken aan te schaffen. Nieuwe leerlingen krijgen na inschrijving ook de lijst met boeken en schoolcode mee.