Inschrijvingen 2022 – 2023

Interesse in onze school en inschrijvingen voor het schooljaar 2022 – 2023

De online aanmeldingsperiode start in februari-maart. We geven alle info mee zodra die beschikbaar is.

Als u interesse heeft in onze school voor uw zoon of dochter, dan verwelkomen we u graag op het GO! atheneum Mariakerke op een van de volgende infomomenten:

Inschrijvingen in het eerste jaar

Inschrijven via het online aanmeldingssysteem. Het systeem is momenteel nog niet actief, inschrijven zal wellicht kunnen vanaf februari of maart 2022.

In december 2021 krijgen normaal gezien alle leerlingen van het 6de leerjaar van de Gentse basisscholen en van de basisscholen in de randgemeenten een brochure met daarin alle info. Na de aanmeldingsperiode worden de leerlingen bij al hun voorkeursscholen op de lijst geplaatst. Op basis van toeval worden de leerlingen per schoollijst geordend. Na deze ordening behoudt elke leerling de school met de meest gunstige (hoogste) ordening. Het is dan ook belangrijk om bij de aanmelding zoveel mogelijk voorkeursscholen in te dienen.
Indien er voor onze school voldoende plaatsen zijn, heeft iedereen zijn eerste plaats van voorkeur. Indien er meer leerlingen zijn dan plaatsen, kan het niet anders dan dat er leerlingen geweigerd worden. Dankzij het aanmeldingssysteem kunnen leerlingen zich voor verschillende scholen aanmelden en zo meer kans maken op een school van voorkeur.

Na deze procedure ontvangen de ouders een toewijzingsticket. Met dit ticket kan u uw kind laten inschrijven op onze school. Op een nog te bepalen datum organiseren we dan de definitieve inschrijvingen tussen 13.00 en 17.00 uur. Wie op dat moment niet aanwezig kan zijn, kan zijn ticket om zich definitief in te schrijven komen inwisselen op een latere datum.

Ouders die hun kind niet aanmelden, krijgen geen ticket en kunnen na afloop van de inschrijvingsperiode voor de leerlingen met ticket rechtstreeks op onze school inschrijven. De school is open tussen 13.00 en 17.00 uur. U moet er dan wel rekening mee houden dat onze school de maximumcapaciteit (160 leerlingen) al zou kunnen hebben bereikt en enkel nog inschrijving op de wachtlijst mogelijk is.
Opgelet: de inschrijving van een minderjarige leerling is pas geldig, als hij/zij vergezeld is van één van de ouders of zijn/ haar voogd. Gelieve ook de identiteitskaart mee te brengen.

 Veel gestelde vragen over “meldjeaan”: meldjeaansecundair.gent.be/faq

 Helpdesk “meldjeaan”:

e-mail: meldjeaansecundair.gent@ond.vlaanderen.be

Inschrijvingen in de overige jaren

Vanaf een latere, nog te bepalen datum kan u uw kind inschrijven vanaf het 2de jaar tot en met het 6de jaar.

U kan bij ons terecht na afspraak op:
– maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur
– woensdag van 8.30 tot 13.00 uur

of u kan ook contact opnemen met de directie van de school, via:

Indien u een afspraak met de directie/leerlingenbegeleider wenst, kan u die het best telefonisch maken.

Wat meebrengen?

Voor de inschrijving van uw kind brengt u de volgende documenten mee:

  • identiteitskaart
  • rapport van de (vorige) school

De aanwezigheid van één van de ouders (of voogd) is absoluut noodzakelijk.

Komt u in aanmerking voor een schooltoelage?

Alle informatie hierover vindt u op de website over schooltoelage (www.schooltoelage.be) of bel het gratis infonummer 1700 tijdens de kantooruren.

U kunt ook een schriftelijke of een online aanvraag indienen via de website.