Ouderwerking

Als ouder staat u soms vrij ver van de school van uw kind, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet zo te zijn. Wil u graag eens van gedachten wisselen met andere ouders? Zou u ook graag wat meer betrokken zijn bij dat fameuze instituut waar uw kind toch 32 uur per week doorbrengt?

De Ouderwerking bij ons op school is bijna legendarisch. Als leerling (of ouder) is dat eigenlijk niet echt geweten, maar de ouderwerking helpt de school echt bijzonder veel met alle mogelijke dingen. Ze ondersteunt diverse projecten, verhuurt de lockers, steunt de leerlingen bij de olympiades, sponsort vaak nieuw materiaal, helpt de zesdes een beetje bij de Uitvaart, sponsort de jaarboeken van de zesdes, stimuleert de leerlingen om veilig met de fiets naar school te komen via de fietscontroles, en zo kunnen we nog even doorgaan.

De Ouderwerking bestaat uit een groep enthousiaste ouders die het welzijn van de leerlingen op de eerste plaats stelt. Daarnaast wil ze werken aan positieve bekendheid/uitstraling van onze school en kan ze ook opmerkingen en vragen doorspelen aan de directie.

 

 

Of zoals ze het zelf verwoorden:

We zijn een VZW met een tiental leden, een toffe bende, en vergaderen ongeveer 8 keer per jaar telkens van 19.30 uur tot 22.00 uur. We helpen ook met veel enthousiasme! bij activiteiten die de school organiseert en zorgen dan vooral voor de gezelligheid.”

Met de opbrengst van allerlei activiteiten kunnen we onder andere de volgende zaken sponsoren:

  • Uw zonen en dochters krijgen als nieuwe leerling in september een professionele rekenmachine cadeau die 6 jaar en langer meegaat.
  • De 6dejaars krijgen het jaarboek cadeau, en voor de ‘uitvaart (100 dagen)’ steken we ook een eurootje toe.
  • Wij stimuleren het initiatief: ‘Veilig naar school fietsen’ met cadeaubonnen: wij doen de controle van lichten, zichtbaarheid (fluohesjes), dragen van helm en de remmen, en hangen daar een leuke prijs aan vast.
  • Er is een fijne samenwerking met de directie en de leerkrachten. Samen met hen willen we er voor zorgen dat onze school een leuke school is voor alle leerlingen.”

Wil u graag deel uitmaken van  de ouderwerking, stuur gerust een mailtje naar onderstaand mailadres. Ziet u het vergaderen niet echt zitten, maar wil u af en toe wel een handje toesteken bij de verschillende activiteiten, dan kan u deelnemen aan de werkgroep ‘ helpende handen”. We zijn ook altijd op zoek naar sponsors om ons te helpen.

Heeft u interesse in één van de drie, dan bent u de geknipte persoon, en hebben wij het juiste adres voor u: ouderwerking@atheneummariakerke.be

We danken ook onze sponsors: