Onze visie, kort en krachtig

Het logo van het GO! atheneum Mariakerke is een boompje met een hart, en dat is geen toeval. Ons atheneum staat bekend om zijn prachtige groene omgeving waar kinderen in alle rust en geborgenheid kunnen opgroeien. De school ligt in de groene noordrand, naast een park, een openbaar bos en een natuurgebied. Een enorme troef, en tegelijk zijn we vlot bereikbaar via de R4, het openbaar vervoer en uiteraard een prachtige fietsroute. Het overgrote deel van onze leerlingen komt overigens met de fiets, wat perfect past binnen het belang dat de school aan duurzaamheid hecht.

Het hartje symboliseert de leerling, wiens hart voor ons centraal staat. Op onze school doen we ook meer dan kennis doorgeven: kinderen hebben een warme omgeving nodig, ondersteuning bij het leren, kansen om te groeien… Ze moeten niet alleen het gevoel hebben dat ze meer dan een nummer zijn, ze zijn ook écht meer dan een nummer.

Samen met de ouders werkt het ganse schoolteam aan de ontwikkeling van elk kind. Leerlingen moeten zich veilig en geborgen weten op school, met respect voor elkaar, maar ook met de nodige zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, zodat ze goed voorbereid worden op verdere studies.

Wij zijn overtuigd dat onderwijs pas echt kwaliteit levert als je ook buiten de lessen aan de slag gaat met de leerlingen. Daarom organiseren we schooltoneel, is er de cultuurcel die concerten, toneelvoorstellingen, en andere schitterende evenementen aanbiedt, engageren leerlingen zich via een werkgroep duurzaamheid en een uitwisselingsproject met Rwanda, is er een schaakclub, een breiclub en een leesclub en staan we open voor nieuwe projecten die leerlingen willen organiseren.

Het GO! atheneum Mariakerke is er voor en door zijn leerlingen, of zoals het spreekwoord luidt: ‘Aan de vruchten kent men de boom’.