GWP

In het tweede, vierde en zesde jaar wordt er een Geïntegreerde Werkperiode (GWP) voorzien.

In het tweede jaar gaan de leerlingen vijf dagen naar Bredene in de week voor de herfstvakantie. In het vierde jaar wordt dit vijf dagen Nederland, en in het zesde jaar een week Italië in de week voor de paasvakantie.
In de andere jaren van dezelfde graad wordt tegelijk een thuisproject voorzien. Dit kan rond verschillende thema’s gaan, maar telkens aansluitend op de leerplandoelstellingen en vakoverschrijdende eindtermen. Ook plannen we in die projectweken diverse uitstappen die in de leerplannen gevraagd worden.

In het tweede jaar vertrekken de leerlingen op maandagmorgen naar Bredene. Ze maken eerst een tussenstop in Brugge en gaan zich daarna installeren in hun verblijf. In de loop van de volgende dagen bouwen ze een aquadrone, voeren ze op het strand een biotoopstudie uit (biotische en abiotische factoren meten, schelpen determineren, het geslacht van een krab achterhalen en levende zeewezens analyseren), gaan ze geocachen in Oostende, spelen ze diverse sporten op het strand, en gaan ze misschien zelfs naar de film. En wie weet sluiten ze de vijfdaagse zelfs af met een fuif?

In het vierde jaar gingen we tot hiertoe de week voor de herfstvakantie vijf dagen naar Engeland, voor een mengeling van sport en cultuur. Alleen is dit door de stijgende kosten en de Brexit een quasi onhaalbare kaart geworden en opteren we vanaf volgend schooljaar voor Nederland.

We geven u hier wel nog enkele foto’s mee van vorige jaren.

 

Het zesde jaar gaat in de week voor de paasvakantie een week naar Italië, voor een vooral historische en culturele reis.

Het zesde jaar vertrekt op zaterdagmorgen in alle vroegte met de bus richting Lucca, om daar de resten van een amfitheater te bezoeken en een fietstocht te maken. In Pisa wordt uiteraard de toren bekeken, en het Campo dei Miracoli. De tocht gaat verder richting Siena, waar vooral het Palazzo Pubblico en de duomo bezocht worden. Na Siena rijden ze naar San Gimignano waar vooral de fresco’s van de Collegiata met een bezoekje vereerd worden. In Firenze lopen de leerlingen in het spoor van Dan Brown, en beklimmen ze de duomo. Vervolgens wordt het amfitheater in Verona bezocht, en beklimmen ze er de Torre Lamberti . De reis eindigt in Venetië, om dan met de bus terug naar huis te keren.

Meer informatie zullen de leerlingen in de loop van het jaar krijgen via Smartschool. Intussen kan u wel naar de verslagen en de foto’s van vorige jaren kijken.