Certamen Ciceronianum Arpinas, ook wel Latijnolympiade genoemd

Op woensdag 19 november waagden zes leerlingen uit het zesde jaar Latijn zich aan een vertaling van een stuk tekst van Cicero: Ewoud Dekoninck (LWi), Joshua Gaelens (GL), Jesse Tonnelier (LWi), Robbe Van de Velde (GL), Marie Vanzieleghem (LWi) en Laura Vastesaeger (LWi).

Wie doorgaat naar de tweede ronde, moet op woensdag 7 januari in Antwerpen een nieuw stuk tekst vertalen. Daaruit worden vijftien laureaten gekozen, waaruit de eerste drie naar de grote finale in Arpino, Italië mogen, een tripje van vijf dagen naar de geboortestad van Cicero.

Ewoud gaat een druk voorjaar hebben, want naast de tweede ronde in de chemie-olympiade mag hij samen met Jesse en Laura de kleuren van de school gaan vertegenwoordigen in Antwerpen. Ut tibi proficiat, en veel succes!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.