GAAR!

gaarDat er dit weekend (en het volgende) toneel gespeeld wordt op school, daar kon je al niet meer naast kijken. Overal hangen affiches, de polyvalente zaal is al eventjes ingepalmd, en de nervositeit onder de acteurs stijgt. Nochtans zijn ze goed bezig.

In november gingen ze al op toneelweekend. Jeroen Apers uit de 5HUM schreef daar het volgende tekstje over:

Op maandag tien november verzamelden onze toneelspelers om 17u aan de schoolpoort. Ze maakten in groepjes van ongeveer tien een gerechtje klaar. Hiervoor gingen ze langs bij supermarkten en boeren om te vragen of zij nog eten op overschot hadden dat perfect eetbaar is, maar anders weggegooid zou worden. Het gerecht mocht niet meer dan 5 euro per persoon kosten. Elk groepje slaagde in deze opdracht. De ouderwerking is ook zeer actief in dit project. Zij zorgden er voor dat we nog meer afgedankt voedsel in goede staat kregen van de supermarkten. Sommigen maakten een voorgerechtje, anderen een pizza of een lekkere dikke soep.

Hierna vertrok de voltallige groep naar de jeugdherberg Uplinck in Gent. De leerlingen uit de lagere jaren moesten vroeg in bed, maar de ouderen kregen de toelating om uit te gaan, op voorwaarde dat ze de volgende dag om 9 uur stipt paraat zouden staan.

Dinsdag repeteerden de leerlingen verder: dialoogjes schrijven, groepswerken uitvoeren, enz…  De regisseur, Gregory Caers, heeft ons meegedeeld dat hij al heel veel materiaal heeft voor het uiteindelijke toneel. Het zal een spetterende en supertoffe show worden!

Ook het grootste deel van de kerstvakantie spendeerden ze aan repetities: chapeau! En intussen zijn ze er dus bijna klaar voor. Dat moet ook wel, want de première is nu vrijdag al. Helaas, als u nog geen kaarten hebt voor die avond, bent u eraan voor de moeite: de voorstelling is uitverkocht! Ook voor de voorstelling van zaterdag zijn er bijna geen kaarten meer te verkrijgen.

Gelukkig is voor het eerst het toneel gespreid over twee weekends: voor de voorstelling zaterdagavond 17 januari en de matinee op zondag 18 januari zijn er (voorlopig) nog volop kaarten te krijgen. Daarvoor moet u een berichtje sturen naar Annik Cruyt, per Smartschool of via het emailadres acruyt@telenet.be. U mag haar ook gerust lastig vallen via de gsm op 0478/83.11.56.

En als uitsmijter geven we u nog een paar foto’s van Juliette Siffer, genomen tijdens de repetitie. Als die u nog geen zin doen krijgen in het toneel, dan weten wij het ook niet meer. Tot dan!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.