Verschrikkelijk nieuws: het overlijden van Vic…

Brief van de directie:

We vernamen vanmorgen het verschrikkelijke nieuws over het overlijden van Vic Tack uit 4GL, broer van Leon Tack uit 1AL. Vic is gisterenavond op weg naar een scoutsvergadering met zijn fiets betrokken geraakt in een bijzonder zwaar ongeval aan het kruispunt van de R4 en de N9. Hij was zeer kritiek en is overleden aan zijn verwondingen.

Dit nieuws raakt ons diep. Samen met onze collega’s en onze leerlingen verkeren wij allen in rouw.

We hebben alvast in naam van het team en de leerlingen de ouders en zijn broer Leon bijzonder veel sterkte en kracht gewenst om samen en met familie en vrienden dit enorme verlies te verwerken. Op zulke momenten worden slechts weinig woorden gevonden.

De leerlingen die samen met hem opgroeiden, soms al jaren in zijn klas zitten en heel wat mooie momenten hebben gedeeld, zullen ronduit ontredderd zijn.

Omdat we de leerlingen uit zijn leerjaar en klasgroep willen bijstaan, zullen we de geplande examens voor de klassen van het volledige vierde jaar op maandag 15 juni niet laten doorgaan. We kijken hoe we dit praktisch verder kunnen oplossen. Vermoedelijk zal het examen op het einde van de examenperiode worden gepland.

Ter vervanging zullen we maandagochtend de leerlingen verzamelen in lokaal 7 en hen de kans geven na dit droeve nieuws samen te zijn. We zullen ook zo goed als het gaat gedurende de voormiddag de emoties en de vragen opvangen en samen met hen op zoek gaan naar zingeving. We zullen dit leed samen proberen te dragen.  We zullen daarom ook een plaats voorzien waar leerlingen kunnen rouwen en ons maximaal beschikbaar stellen voor leerlingen die vragen hebben of een gesprek willen voeren.

Op dit moment vragen we u dan ook regelmatig naar smartschool te kijken, we zullen via deze weg zo goed en duidelijk mogelijk proberen te communiceren over de komende dagen.  Aarzel ook niet om contact op te nemen als u iets wilt melden of wilt vragen.  Weet dat Mevr. Van Den Bossche en ik steeds bereikbaar zijn voor een gesprek. U kunt via het telefoonnummer 0479364854 altijd contact met me opnemen.

Beste leerlingen, collega’s en ouders, ongetwijfeld blijven we allen met heel wat vragen en droefgeestige emoties. We zullen elkaar tijdens deze moeilijke periode moeten steunen en helpen.

Ook voor leerlingen die niet tot de klasgroep van Vic behoren en toch zeer goed bevriend waren en door deze trieste gebeurtenis hun examen niet kunnen voorbereiden, willen we zoeken naar oplossing. U mag ons hiertoe steeds een bericht sturen of ons contacteren.

We wensen iedereen heel veel sterkte toe.

Marino Van Moortel  en Anja Van De Bossche

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.