Wake voor Vic Tack

Op het einde van vorig schooljaar, op vrijdagavond 12 juni, hebben we afscheid moeten nemen van een van onze leerlingen uit 4 GL: Vic Tack. Vic is toen betrokken geraakt in een bijzonder zwaar verkeersongeval aan het kruispunt van de R4 en de N9.

Dit afscheid heeft ons allen zeer diep geraakt. Samen met onze collega’s en leerlingen waren we in diepe rouw. De verwerking van ons verdriet samen heeft bij velen geleid tot een enorm gevoel van verbondenheid.

Ondertussen is er een nieuw schooljaar opgestart en zijn we al een aantal maanden verder, maar de herinneringen en emoties aan Vic blijven verder leven.

Om dit verlies samen verder te verwerken, wordt er op vrijdag 9 oktober 2015 op de plaats van het ongeval een dodenwake gepland. De Gentse fietsersbond Perpetuum Mobile zal dan een witgeschilderde fiets, een zogenaamde ‘ghost bike’ plaatsen op de plaats waar Vic omkwam. Het is een symbolische gedenkfiets waarmee de fietsersbond de kwetsbaarheid van de zwakke weggebruikers willen aangeven.

De (oud-)leerlingen die dat willen, kunnen samen met ons met de fiets naar deze herdenking. We verzamelen om 15.30 uur aan de achterkant van de school (fietsenstalling). Om 16.00 uur vertrekken we onder politiebegeleiding naar de plaats van het ongeval. Om 17.00 uur wordt de ‘ghost bike’ geplaatst, een toespraak gehouden en een bloem neergelegd.
Om 17.30 uur vertrekken we onder begeleiding opnieuw naar school.
Om 18.00 uur worden de leerlingen verwacht op school, om na te praten. De ouderwerking zorgt voor een drankje en een hapje.

We zouden graag aan onze leerlingen vragen om het strookje, dat je per brief hebt meegekregen, ingevuld af te geven aan je leerkracht op vrijdag.

Als er oudleerlingen zijn die graag met de groep meerijden, kan dat, maar ook hier vragen we om even iets te laten weten, hier in de commentaren. Op die manier kunnen we inschatten hoeveel volk er zal zijn, en kan de politie de nodige maatregelen nemen.

Voor Vic.

2 Reacties

 1. Ik zou graag ook meegaan (samen met nog een paar scoutsvrienden). Rond half 4 zou ik aan het atheneum staan met de fiets.
  Met vriendelijke groeten, Amber Bekaert

  • Je bent meer dan welkom, Amber, maar kan je ook even het aantal doorgeven van de andere scouts? We moeten die aantallen echt zo precies mogelijk weten.

   Bedankt!

   mevrouw Rombaut

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.