Week van de Fair Trade

OxKam logo

Dat wij op school aan Fair Trade doen via de OxKam, weten jullie allemaal al lang. Momenteel loopt de week van de Fair Trade, en het lijkt ons dan ook vanzelfsprekend dat we de komende week de Fair Trade nog eens extra in de verf zetten.

Dit zouden we willen doen door op donderdag 15/10 een ‘eerlijk desserten-buffet’ te organiseren. Nu hadden we hiervoor graag de hulp van collega’s en leerlingen ingeroepen: wie van jullie zou het zien zitten om aan het bakken te slaan voor dit buffet? We geven de voorkeur aan zaken die makkelijk uit het vuistje te eten zijn natuurlijk, tiramisu eet zo moeilijk met je handen. Hoe meer mensen aan het bakken gaan, hoe meer variatie we kunnen aanbieden. We zouden de desserts verkopen tijdens de pauze van 11.00u en dit aan €1 per stuk. De opbrengst zouden we schenken aan Scholenbanden, een ander fair initiatief, gedragen door onze school.

Tijdens de Fair Trade week staat de handel in cacao centraal, dus het zou extra leuk zijn mochten jullie een dessert op basis van dit ingrediënt kunnen voorzien, maar dit is geen must. En uiteraard gebruiken jullie bij voorkeur ingrediënten die een eerlijke herkomst hebben.

Tijdens het buffet zouden we iedereen er graag van bewust maken dat het vervaardigen van producten tijd en arbeid kost, dus ook extra geld en dat het maar meer dan logisch is dat hiervoor ook een faire prijs betaald wordt!

Zouden diegene die graag hun steentje bijdragen dit kunnen laten weten via een Smartschoolbericht aan mevrouw Liselot Maes? Zo hebben we een beetje een zicht op hoeveel desserts we zouden kunnen aanbieden.

Alvast ongelooflijk bedankt!

week-van-de-fair-trade-2015

1 Trackback / Pingback

  1. Fair Trade dessertenbuffet | Atheneum Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.