GWP vijfdes: een onverwacht dagje Oostende

Oorspronkelijk was er voor donderdag voor de halve groep vijfdes een fotozoektocht in Brussel gepland. Door de omstandigheden kon die uiteraard niet doorgaan, maar na rijp beraad woensdagmorgen besloot gans het team er een dagje Rijsel van te maken. De monitoren die op woensdag geboekt waren, konden zich helaas niet vrijmaken op donderdag. Geen nood, we gooiden het plan om, zochten een bus, en werkten een Franstalige zoektocht doorheen Rijsel uit, voor vier verschillende groepen. Alles werd gekopieerd en verdeeld, en dat was dat.

Dachten we. Want toen de buschauffeur haar opwachting maakte donderdagmorgen rond kwart over acht, wist ze ons te vertellen dat er meer dan drie uur file stond aan de grensovergang met Frankrijk. Daar hadden we echt niet bij stilgestaan!

Hmm. Rijsel was dus geen optie. Brugge? Hadden ze al gedaan? Antwerpen? Niet echt een optie. Pairi Daiza en zo was nog gesloten. En dus reden we op goed geluk naar Oostende, en contacteerden we vanuit de bus de Toeristische Dienst van Oostende. Tegen dat we daar aankwamen om tien uur, lag er voor ons een wandeltocht op de Oosteroever rond het Fort Napoleon klaar, wisten we dat MuZee open was en ons verwachtte tegen twee uur, en hadden we ook nog een wandeling doorheen Oostende stad.

Eerst liepen we dus rond het gesloten fort, wandelden langs de vismijn en kropen in en op twee bunkers, die vooral heel erg donker waren. En speelden we op het strand, natuurlijk.

Daarna namen we de overzet naar Oostende centrum, en kreeg iedereen een middagpauze om te eten en wat rond te lopen.

En toen wandelden we weer wat verder, tot aan MuZee, het museum voor Belgische moderne kunst van 1830 tot nu. Mevrouw Van Hoorde gaf meteen wat opdrachten mee aan de leerlingen, die op zoek gingen naar kunstwerken die hen aanspraken.

Daarna wandelden we opnieuw richting zeedijk, om daar een twintig minuten in het zand te spelen, een mandje paaseitjes aan de toeristische dienst af te geven als dank, en terug naar de bus te wandelen.

Best wel een geslaagde dag, voor complete improvisatie. Met veel dank aan alle leerlingen om zonder morren er het beste van te maken, en dank aan Jarno Deknudt en Tijani Bouaouali voor de foto’s! De hele reeks is trouwens te vinden in ons archief.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.