Journée de la Francophonie 2016

logo FransMet veel enthousiasme werd de school op 23 februari weer ondergedompeld in de bad van de Franse taal: ” La journée de la francophonie” . De derde graad hield een cultuurquiz, de tweede graad maakte kennis met de Franse film. Met de vierdes trokken we naar de Sphinx in Gent voor de schitterende komedie “Mais qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu” en de derdes keken naar  “Astérix et Obélix mission Cléopâtre” met de gekende acteur Gérard Depardieu.

En de eerste graad? Die kon zijn talenten tonen op een vrij podium: toneel, zang, dans, muziekinstrumenten die een deuntje speelden zoals “Sur le pont d’Avignon”, te veel om op te sommen, zolang het maar te maken had met de Franse taal.  Er was teamwork, wederzijds respect en vele aanmoedigingen. Iedereen kwam aan bod. Vele leerlingen hebben thuis nog uren geoefend om dit mooie programma voor te stellen.

Alle leerkrachten waren aangenaam verrast en keken vol bewondering hoe de leerlingen met deze zeer mooie maar niet zo gemakkelijke taal een totaalspektakel brachten. Bravo!

Met dank aan mevrouw Beaucarne voor het verslagje. Alle 175 foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.