Onze tweedes in Bredene: dag twee en drie

De leerlingen van het tweede jaar beleven de tijd van hun leven op GWP in Bredene.

Tijdens de tentoonstelling Storms, op de pier van Blankenberge, maakten we kennis met natuurfenomenen als orkanen, tropische stormen en cyclonen.

Bij de biotoopstudie hebben we biotische en abiotische factoren gemeten, schelpen gedetermineerd, het geslacht van een krab achterhaald en levende zeewezens geanalyseerd.

In Oostende hebben we aan geocaching gedaan. Aan de hand van gps-systemen werden twaalf verschillende cachen gezocht doorheen de prachtige badstad Oostende.
En uiteraard was het strand druk bevolkt door onze KAM’ers. Aan de hand van een doorschuifsysteem in groep deden de leerlingen vier verschillende sporten: tussen vier muren, rugby, zandkastelenbattle en driekamp.

Om in de zeesfeer te blijven gingen we naar de plaatselijke cinema van Bredene en bekeken we de film ‘In the heart of the sea’: het verhaal van Moby Dick.

En dit alles onder een sterk groepsgevoel, verfrissende zeelucht en een prachtig stralende zon.

Met dank aan mevrouw Van Bossche voor tekst en beeld, en mevrouw Cruyt voor extra beeld. Alle foto’s van de GWP, naarmate we ze binnen krijgen, kan u hier bekijken. Bijkomende filmpjes staan hier op ons Youtubekanaal.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.