Rondrijdende robotjes op het KAM

In september kondigden we de lessenreeks van de WiFi Robot workshop aan, intussen is die eerste reeks alweer achter de rug.  Drie studenten van ons atheneum hebben de workshop gevolgd, en we kregen van lesgever Hans Caluwaerts ook een klein verslagje.
Eind november reden er weer WiFi Robots door het PC lokaal. Naast de wet van Ohm en pulsbreedtemodulatie werd nog veel meer technisch vernuft uitgelegd tijdens de WiFi Robot workshop. De WiFi Robot bouw je zelf uit losse onderdelen in de eerste workshop en daarna leer je die in de resterende zes workshops programmeren aan de hand van Arduino software.Af en toe een oefening maakt duidelijk hoeveel je al geleerd hebt.
Na zeven workshops heb je een WiFi Robot die je nog verder kan programmeren en waar je nog extra hardware aan kan toevoegen.
De WiFi Robot workshop start opnieuw eind januari 2018 in het GO! atheneum Mariakerke.
Voor meer informatie, surf naar www.ardlab.gent
Op 27 januari kan je met de WiFi Robot rijden tijdens de Openschooldag.
Alle foto’s uit de reeks kan je hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.