EHBO voor de vijfdes

Terwijl onze zesdes in Italië zitten, hebben onze vijfdes ook een heuse projectweek. Zij krijgen rond het thema “Stad in Beeld” een hele week rond fotografie.

Eén middag valt er qua thema wat tussenuit, maar is eigenlijk nog veel belangrijker: de opfrissing van hun basis EHBO. Aan de hand van reanimatiepoppen leren zij hoe je eerste hulp toedient, hoe je moet reanimeren en beademen, en hoe je dus feitelijk gewoon levens kan redden.

Elke Vlaamse jongere moet immers minstens twee uur reanimatietechnieken achter de kiezen hebben wanneer hij of zij de middelbare school verlaat. EHBO op school maakt nu al deel uit van de eindtermen. Het belang ervan is ontzettend groot: wanneer iemand getroffen wordt door een hartfalen, is het snelle optreden van omstanders cruciaal voor zijn overlevingskansen.

Met dank aan mevrouw Bottequin voor organisatie en foto’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.