Proclamatie 2019

Uiteraard krijgen alle leerlingen een rapport en een attest, maar de bekroning van zes jaar middelbaar is toch altijd weer het einddiploma na het zesde jaar. Er waren drie leerlingen met een uitgestelde proef, maar ook zij haalden het, en dus mochten we alle tachtig gelukkige zesdejaars een diploma overhandigen tijdens een passende plechtigheid, onze proclamatie.

We voorzagen al onze zesdes van een proclamatiehoedje, namen afstudeerfoto’s (die kan u hier bekijken) en leidden hen tegen zessen de zaal in, na de leerkrachten en een korte verwelkoming door Camille Geeraert en Jari Rieke.

Daarna nam de directie heel even het woord, en zij gaven dat vakkundig door aan commissaris Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen en promotor van deze lichting. Hij hield een korte toespraak met een aantal tips voor onze leerlingen, en wist de toon luchtig te houden. Aansluitend brachten Fien Meesen, Eline Ballegeer, Seppe Van De Walle, Isaac Vande Weghe en Edward Van Zuuren “Do I wanna know” van de Artic Monkeys.

En toen kwam het serieuze werk: de eigenlijke proclamatie! Aangekondigd door de heer Casier en mevrouw Heymans mochten ze allemaal hun rapport, diploma en jaarboek ontvangen uit handen van de directie. Aansluitend brachten de vijf muzikale leerlingen “Radioactive” van Imagine Dragons.

Het hoeft echter niet altijd even ernstig te zijn, zo’n proclamatie. We gaven eerst het woord aan twee leerlingen,  Amandine Van Laer en Jasper Bleyaert, die hun carrière op het KAM met het nodige sarcasme overschouwden, en daarna mochten mevrouw Van Nieuwenhuyze en mijnheer Lösken even hun humoristische licht over onze laatstejaars laten schijnen. Aansluitend speelden alweer Fien Meesen, Eline Ballegeer, Seppe Van De Walle, Isaac Vande Weghe en Edward Van Zuuren “Don’t stop me now” van Queen.

En toen was het tijd voor het échte werk: de speciale prijzen!

De prijs van de promotor de heer Remue was voor Adora Hoxhaj, Lennart Wanzeele kreeg de prijs wiskunde, en Jasper Bleyaert mocht de prijs Nederlands in ontvangst nemen.

De prijs Moderne Vreemde Talen ging naar diezelfde Jasper Bleyaert, Klassieke Talen was voor Febe Cornelis en  Yousra Ouazghar sleepte Humane Wetenschappen in de wacht.

De prijs wetenschappen kreeg Sarah Lavaert in handen, de prijs geschiedenis ging naar Evita Morel, en de prijzen lichamelijke opvoeding waren voor Elian Colpaert en Jelke Onderdonck.

Lennart Wanzeele en Matisse De Vriendt lopen blijkbaar het langst op de campus rond, en de prijs voor de meest kritische geest ging naar Isaac Vande Weghe.

Tisha Van hove werd de ambassadeur van de GO! scholengroep Gent,  Fien Meesen mag zich een jaar lang ambassadeur van het GO! noemen, en last but not least: Maxine Buyle is de ambassadeur van de school 2019!

Een dikke proficiat, allemaal!

De directie sprak nog een kort slotwoord uit, en we gingen over naar de receptie, waar we eigenlijk alleen maar stralende gezichten zagen!

De volledige reeks foto’s van de proclamatie kan u hier bekijken en eventueel ook downloaden in hoge resolutie, en die werd getrokken door mijnheer Raf Van der Ven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.