Eerste schooldag

Met zijn 160 waren ze, de nieuwe eerstes die onwennig op de speelplaats stonden te drentelen, iets voor half negen. We lieten hen binnen in de zaal, stuurden resoluut de paar hardnekkige ouders naar buiten – “ze zijn nu echt groot genoeg, meneer” – en spraken hen bemoedigend toe.

Daarna werden ze vakkundig in klassen ingedeeld, rondgeleid doorheen het gebouw, en al even deskundig door alle administratieve rompslomp heen geloodst. Om tien uur kregen ze overigens een bekertje fruitsap en een koekje, kwestie van even tot rust te komen. Tussendoor waren er ook nog kennismakingsspelletjes en andere fijne opdrachtjes.

Onze andere leerlingen stroomden stapsgewijs binnen, kregen ook nog eens de belangrijkste wijzigingen in de schoolwerking te horen en kregen in de namiddag zowaar al echt les.

Jawel, we zijn vertrokken voor een kraakvers, splinternieuw en enthousiast schooljaar!

Alle foto’s van vandaag kan u hier terugvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.