Cultuur

Op de site van Radio 1 stond de volgende oproep:

Op vrijdag 10 oktober organiseert VRT Radio samen met de Canon Cultuurcel een grote inspiratiedag rond cultuur op school, in het Radiohuis in Leuven. Ook Hautekiet is er aanwezig, voor een live-uitzending. Hij wil graag weten of je de liefde voor kunst en cultuur te pakken gekregen hebt op school.

Kreeg jij de liefde voor kunst en cultuur ook op school mee? Dankzij een leerkracht? Of dankzij een theatervoorstelling die je ooit zag?
Of misschien was het omgekeerd, en liep je een degout op door die verplichte blokfluitlessen en theateruitstapjes?

Een van onze oudleerlingen, Xander Wouters, nam zich de moeite om te reageren:

“Ik heb ontdekt wat cultuur is door de “Cultuurcel” op onze school (KA Mariakerke). De Cultuurcel zijn een stuk of 4 leerkrachten die ieder jaar een heel divers programma van culturele activiteiten organiseren: een concert inclusief inleiding in Bozar, toneel in een cultuurcentrum, een optreden in het Concertgebouw of De Bijloke, een Franse avond in onze eigen sporthal met optredens van wij (de leerlingen) en echte artiesten, een culturele uitstap naar Parijs of London. Hoewel alle activiteiten na de uren plaatshebben en alle tickets zelf moeten betaald worden doen we er heel graag aan mee. Is toch wel een andere wereld die voor me opengegaan is.”

Dank je, Xander! Het doet ongelofelijk veel deugd om dit te horen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.