Uitvaart 2015

We mogen het zeggen: de Uitvaart was dik in orde!

Elk jaar opnieuw vieren onze laatstejaars dat ze nog maar luttele weken te gaan hebben op de middelbare school. Van die uitvaart maken ze dan ook iets speciaals: een (liefst) wervelende show, waarbij ze vooral op de kap van vijfdejaars en leerkrachten zitten. Meestal krijgt ook de directie een goedbedoelde veeg uit de pan.

Woensdag kwamen ze al met man en macht het podium opzetten en de techniek installeren – met veel dank aan Pierre en Nils, overigens – donderdag was er een technische doorloop, en vrijdagvoormiddag hielden ze generale repetitie.

En dan was het vrijdagmiddag eindelijk zo ver: alle vijfdes zaten in training op matten aan de ene kant, alle vierdes en een pak oudleerlingen zaten netjes op stoelen, en de leerkrachten hadden zowaar een eigen podium met sofa’s en zetels. Dat mocht ook wel, want de dresscode was gala. Ha ja, het was per slot van rekening de uitreiking van de AKAMedy Awards!

De would-be Oscars konden verdiend worden door het winnen van kleine opdrachtjes, en tussendoor waren er een paar dansjes, veel filmpjes, en een vlotte presentatie.

En – ook dat mag gezegd zijn – de show was netjes afgelopen om 15.25u, en tegen vier uur was de zaal gewoon alweer leeg! Het podium was afgebroken en stond gestapeld, alle techniek en alle stoelen waren verdwenen, en de zaal was zelfs geveegd. Record!

Het wijst op een fijn, eensgezind zesdejaar. En nu nog de GWP, die laatste lesweken en vooral ook de examens overleven, en we mogen jullie uitwuiven. Succes!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.