Het groeit!

Het zijn misschien een beetje vijgen na pasen (strikt genomen voor pasen, maar kom), maar hier zijn nog de foto’s van vorige week vrijdag van KAM Kookt!, ofte de duurzaamheidswerkgroep rond onder andere de moestuin en dergelijke. En jawel, het eerder geplante zaaigoed begint al te schieten!

Op de foto’s van Yara Dhont kan je onder andere de legendarische autoband zien die ze ooit opgegraven hebben in het bos waar het kippenhok nu komt, en de fotogenieke Seppe met de gieter.

Lore Mees schreef er een tijdje geleden het volgende over het project:

Zoals jullie waarschijnlijk wel al weten kan je elke donderdagmiddag in lokaal 11 naar de vergadering komen van Kam kookt! Maar wat is nu eigenlijk de bedoeling van deze duurzame werkgroep?

Het belangrijkste doel is streven naar een duurzame school. Dat doet deze toffe bende door in de binnentuin een moestuin op te starten. Het kippenhok wordt waarschijnlijk wel de blikvanger van het hele gebeuren.

Om dit alles mogelijk te maken is er natuurlijk veel vraag naar helpende handen. De voorbije tijd is er al veel werk verzet tijdens woensdagnamiddagen. Natuurlijk is dat geen saaie bedoening! Zo werd het hout voor het kippenhok getrokken met de tanden zoals de echte tandacrobaat John Massis!

Misschien hebben jullie wel al gehoord van de actie ‘red een legkip’, de naam zegt het zelf, deze voormalige legkippen krijgen een nieuw leven en ook deze groep levert daar een bijdrage aan doordat ze een paar van deze kippen zullen adopteren.

Over wat er met de gekweekte groenten en eieren zal gebeuren moet nog wat nagedacht worden, omdat er net zo veel mogelijkheden zijn. Misschien wordt alles wel aan een klein prijsje verkocht of wordt alles aan een goed doel geschonken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klein marktje in de binnentuin enkele keren per jaar?

Deze groep zit vol mensen met een hart voor de natuur en met goede ideeën, maar wij weten dat er nog veel meer zijn. Als dit je zou interesseren of als je nog vragen hebt kan je altijd terecht bij mijnheer Beukeleirs, maar het beste is natuurlijk gewoon dat je een bezoek brengt op donderdag in lokaal 11 om 13uur zodat je zelf kan zien of het iets voor jou is of niet.

Niet vergeten: dinsdag 4 april, gróót werkmoment in de tuin, met zo veel mogelijk helpende handen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.