Minivoetbal bij de miniemen

Woensdag speelden onze leerlingen van de eerste graad de halve finale van de provinciale competitie minivoetbal in de sportzaal van de topsporthal. Tegenstanders: Sint Vincentius Zomergem en KA Erasmus De Pinte.

De eerste wedstrijd tegen Zomergem begon niet al te goed: het KAM was duidelijk beter, maar toch kwamen we op achterstand door een counter. Het scoren ging dan wat vlotter en al snel stond het 3-1. Zomergem kon dan slechts scoren op twee schepcorners, onze jongens scoorden vrij vlot, de eindstand was 8-3.

In de tweede wedstrijd – tegen Erasmus De Pinte – waren we reeds opgewarmd, want deze volgde meteen na de eerste. Het werd al snel 2-0. De Pinte moest blijkbaar nog op gang komen, en deed dit na een tiental minuten: het kwam langszij tot 2-2 en daarna zelfs voor tot 3-4. KAM bleef goed voetballen en de kansen bleven zich opstapelen. In het derde kwart maakten onze spelers het verschil, ze liepen uit tot 8-4. Naar het einde toe ging het weer goed op en scoorden beide teams nog twee maal. De eindstand 10-6 stond op het bord en voor aanvang van de laatste wedstrijd waren wij al verzekerd van de plaats in de finale. Sommige spelers hadden er wel nog zin in en vonden het jammer dat er geen tegenstanders meer waren, maar op 13 mei wachten de beste teams van Oost-Vlaanderen. Ongetwijfeld zullen onze leerlingen dan meer dan gemotiveerd zijn om opnieuw de beker naar Mariakerke mee te brengen.

minivoetbal

De spelers: Leon (1 Ac), Elian, Jari en Pablo (2B), Quinten, Henri en Kanu (2F).