Vics boom

Intussen zal iedereen het op school wellicht al gezien hebben: er is een boompje bijgekomen, vooraan op de speelplaats. Niet zomaar een boom: een bolacacia, ter nagedachtenis van Vic. De boom werd ook niet zomaar gekozen: het lijkt wel een warrige bol krullen, en hoe vaak je de boom ook knot, na verloop van tijd groeit hij telkens weer uit tot een warrige bol.

Maandag werd de boom geplant door alle vierdejaars samen, en elk hebben ze een schepje aarde op de wortels gegooid. Het was een ontroerende plechtigheid, en meteen werd de herinnering aan Vic een beetje tastbaarder.

IMG_6208

Voor wie naar Vics uitvaartplechtigheid zou willen komen: die is morgen om 13.00 uur in het crematorium Westlede (Lochristi). Na overleg met de verantwoordelijke van uitvaartdienst Mussche, de ondernemer die de uitvaartplechtigheid verzorgt, vragen we alle leerlingen en leerkrachten die de plechtigheid willen bijwonen omstreeks 12.30 uur op het plein voor de aula te verzamelen. De heer Hendrik Mussche zou ons daarna naar een voorbehouden plaats begeleiden. Het is immers hun wens dat de school, net zoals de leden van de scouts en de tekenacademie gezamenlijk de rouwplechtigheid zouden bijwonen.

De ouders worden gevraagd om in de aula te wachten. Indien er ouders bij hun kind(eren) willen zitten vraagt de uitvaartdienst om samen met hun kind(eren) in de Aula te wachten.

Na de plechtigheid opent de school, in samenwerking met de ouderraad, deuren voor alle ouders en leerlingen die na de plechtigheid een plaats zoeken om vrijblijvend na te praten of gewoon samen te zijn.

Leerlingen die zelf geen vervoer hebben naar Lochristi, kunnen met de leraars meerijden. Gelieve ons zo snel mogelijk te verwittigen via Smartschool, als je zou willen meerijden. We verzamelen aan de ingang van de school om 11.30 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.