ArdLab leert je omgaan met Arduino

Arduino_OS_Community_Logo_RGBBegin september kregen we allemaal een brief in de virtuele bus: de vader van een van onze leerlingen kwam in het kader van de STEM-academie (Science, Technology, Engineering en Maths) lessen geven in het gebruik van een Arduino, en hoe je zo’n ding moest programmeren om lichtjes te laten knipperen, temperatuur te regelen, een motortje te laten draaien, of een touch screen te bedienen.IMG_9225

Als geek was ik meteen geïnteresseerd, en ik was duidelijk niet alleen (al bleek ik wel de enige van het vrouwelijke geslacht): er vormden zich prompt drie groepjes die zich gewillig door Hans Caluwaerts door het programmeerbos lieten leiden. Bij momenten voelde ik behoorlijk stevig dat mijn wiskunde ver achter mij lag, maar met wat logisch nadenken en de nodige programmeer-feeling bleek ik ver genoeg te komen. En het prutsen met schakelingen, aarding, voeding en dergelijke was dan weer een kolfje naar mijn hand.

Ik geef het toe: drie uur extra les op maandagavond was soms wel een uitdaging, en tegen negen uur voelde ik me meer verwant met een uitgeknepen citroentje dan met een programmeerwonder, maar ik heb ervan genoten: ik vond het een heerlijke uitdaging, en als ik nu zelf iets wil doen met een Arduino, dan kan ik dat gewoon. Wie weet laat ik ooit mijn kerstboomlichtjes veelkleurig de Marseillaise knipperen…

 

In januari start de cursus opnieuw, voor zowel eigen leerlingen als mensen van buiten de school. Het enige wat je nodig hebt, is een eigen laptop, voor de rest zorgt ArdLab. En zelfs aan die laptop valt een mouw te passen, geen probleem.

De workshop “Arduino Physical Computing” bestaat uit 8 sessies van 3 uren en kost
160 euro (220 voor niet-studenten).

  • ArdLab op zaterdag start op 09/01/2016 en vervolgens op 16/01, 23/01, 30/01, 20/02, 27/02, 05/03 en 02/03, van 9.30 tot 12.30 uur.
  • ArdLab op maandag start op 11/01/2016 en vervolgens op 18/01, 25/01, 01/02, 15/02, 22/02, 29/02 en 07/03, van 18.00 tot 21.00 uur.

Inschrijven doe je via de site van ArdLab.

 

1 Trackback / Pingback

  1. ArdLab WiFi robot workshop | Atheneum Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.