Poëzieweek voor zowat alle jaren

logo moderne talenEind januari – begin februari was er de poëzieweek. Gedichtendag was al niet ongemerkt voorbijgegaan op school, maar de leerkrachten Nederlands wilden nog een stapje verder gaan, en sloegen de handen in elkaar.

De leerlingen van één tot vijf kregen tijdens de les Nederlands een les vrij schrijven: ze moesten een positieve boodschap uitwerken voor een persoon op school naar keuze en ze kregen daar één lesuur de tijd voor. De leerlingen waren echter niet verplicht om de brief ook effectief in te dienen, maar de brief mocht niet anoniem zijn. Het ging dan wel niet echt om poëzie in de enge zin, maar voor veel leerlingen was dit misschien poëtischer dan ooit. De leerkrachten Nederlands speelden die week voor postbode. Tegen het einde van de week waren alle gelukkigen in het bezit van ‘hun’ brief. De reacties van de leerlingen (schrijvers) waren in het algemeen heel positief.

brieven

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.