Veranderingen schoolgebouw deel 11: nieuwe nummering!

Dit is een primeur, ook voor onze eigen leerlingen: de lokalen in de school krijgen eindelijk een nieuw, logisch nummer! De nummering die er was, klopte aan geen kanten meer, en dateerde eigenlijk nog lang van voor de verbouwingen, toen de ingang nog aan het bureau van de directeur was.

Meermaals hebben we vertwijfelde eerstejaars ter hoogte van lokaal negen de weg gewezen: “Lokaal 10? Je gaat hier naar buiten, loopt rond het gebouw, gaat aan de voorkant weer binnen, en het is de laatste klas aan je linkerkant.” Juist ja.

De nummering start nu als je het gebouw binnenkomt: de PZNB (polyvalente zaal nieuwbouw, ofte turnzaal) wordt nr. 0.01. Het informaticalokaal is dan logischerwijs 0.02. De hele administratieve blok wordt uiteindelijk 0.05, met a-b-c en dergelijke toegevoegd.
Als je dan de gang inloopt, liggen alle even nummers aan je linkerkant, en alle oneven nummers aan je rechterkant. Lokaal 2 wordt nu dus 0.08, het lokaal van mijnheer De Vriese (lok. 9) wordt 0.07. Op die manier gaat het verder, om te eindigen bij de Europazaal (studiezaal) als 0.21, en het nieuwe lokaal aardrijkskunde als 0.22.
Dan springen we naar voor, en het kot krijgt nr. 0.24, terwijl de nummering eindigt met 0.28 voor de eetzaal.

Op de eerste verdieping hebben we gekozen voor dezelfde logica, maar dan uiteraard beginnend met een 1. De kleedkamers worden samen 1.01, en mevrouw Buylaerts lokaal is dan 1.02.

Boven krijgen we dan 2.01 en 2.02.

Visueel moet het grondplan nog bijgewerkt worden, maar zodra we het ter beschikking hebben, zetten we het op Smartschool. Kwestie van volgende week al jullie weg te vinden.

Succes!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.