Onthaaldagen eerstejaars

De brieven naar onze nieuwe eerstejaars zijn onderweg, maar omdat we weten dat die dingen a) vol ongeduld verwacht worden en niet snel genoeg kunnen komen b) al eens verloren worden gelegd, geven we u ook hier de informatie mee.

Voor onze bestaande leerlingen volgt de regeling nog, geen nood.

De eerste twee schooldagen beschouwen we als onthaaldagen met een apart programma.

De leerlingen die starten in het eerste jaar, worden op 1 september verwacht om 8.30 uur in de polyvalente zaal van de school voor een korte toelichting door de directie. De ouders kunnen hen een afscheidsknuffel geven voor ze binnenkomen, maar worden zelf niet verwacht. Daarna wordt een aantal activiteiten georganiseerd om elkaar, de leerkrachten, de school en de werking van de school beter te leren kennen.

Er is middagpauze om 13.00 uur. Op de eerste schooldag kunnen de leerlingen ofwel hun lunchpakket meebrengen of een broodje/koude schotel of warme maaltijd nuttigen in het schoolrestaurant.

De leerlingen ontvangen hun volledige boekenpakket en de schoolplanner op de eerste schooldag. Daarom brengen ze het best een stevige boekentas mee en eventueel een extra tas om hun boeken mee te nemen naar huis.

Ook op 2 september zijn er activiteiten tussen 8.30 uur en 15.25 uur. Op vrijdagnamiddag organiseren we een sportnamiddag en gaan we picknicken. We verwachten de leerlingen op vrijdag in sportieve kledij. Ze brengen die dag hun lunchpakket mee, een gezond tussendoortje en voldoende water.

Op 5 september starten de leerlingen van het eerste jaar met hun normale lessenrooster.

Praktische informatie:

EERSTE SCHOOLDAG
De eerste schooldag brengen de leerlingen het volgende mee:
* hun schooltas;
* pen of balpen en papier (een cursusblok om notities te nemen);
* een eenvoudige map waarin ontvangen formulieren en mededelingen kunnen opgeborgen worden (A4-formaat).

SCHOOLUREN
Voormiddag: van 08.30 tot 12.55 uur.
Namiddag: van 13.45 tot 15.25 uur of 16.15 uur naargelang de studierichting.
Op woensdagnamiddag is er geen les; de lessen eindigen ‘s middags om 12.05 uur of 12.55 uur.
Vanaf 08.00 uur is er toezicht voorzien. ’s Avonds is er avondstudie tot 16.45 uur.

SCHOOLBOEKEN
De ouderwerking stelt de schoolboeken ter beschikking van alle leerlingen aan een voordelige huurprijs. De boeken worden uitgedeeld op de eerste schooldag.
De schoolboeken kunnen op school ontleend worden tegen betaling van een huurgeld aan de Ouderwerking VZW.
Half september wordt voor de huur van de boeken een voorschot gevraagd. De eenmalige waarborg van 25 euro kan bij het beëindigen van de studies op school en na inlevering van de huurboeken opnieuw worden opgevraagd.
In oktober volgt een afrekening. Op een later tijdstip ontvangt u hiervan een meer gedetailleerd bericht.

SCHOOLAGENDA
Mogen we u beleefd vragen om geen schoolagenda aan te schaffen.
Wij werken met een agenda via Smartschool, aangevuld met een papieren schoolplanner.

MIDDAGMAAL
Wij bieden een self-service aan (warme maaltijd / koude schotel of broodje). Dit kan vanaf de 1ste schooldag (1 september 2016).

VERZEKERING
Elk ongeval op school, op weg van of naar school/huis, moet binnen de 48 uur via het leerlingensecretariaat van de school aan de verzekeringsmaatschappij (Ethias) worden aangegeven. De school beschikt hiervoor over speciale formulieren die door de behandelende geneesheer dienen te worden ingevuld.

CONTACT OUDERS – SCHOOL
Op regelmatige tijden zullen contactavonden ingericht worden, waarop u met de directeur, de leerkrachten en het CLB de schoolvorderingen van uw kind kan bespreken.
Wij wensen echter te beklemtonen dat u op ieder ogenblik (telkens wanneer u dit nodig mocht vinden) telefonisch of persoonlijk op school contact kan opnemen met het directiesecretariaat, dat voor u een afspraak met de directie zal regelen.
Problemen zijn er om opgelost te worden: een openhartig, uitdiepend gesprek tussen ouders en school kan uw zoon/dochter immers heel wat onnodige moeilijkheden voorkomen.

Tenslotte danken wij u oprecht voor het vertrouwen in onze school en verzekeren we u dat we ons het hele schooljaar zullen inspannen voor een degelijke observatie, begeleiding en studieoriëntering van uw zoon of dochter.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.