Leerlingenraad (en andere projecten) op het oudercontact

leerlingenraadWij hebben al jàren een leerlingenraad op school. Meer bepaald: drie leerlingenraden. Eentje voor de eerste graad, eentje voor de tweede graad, en eentje voor de derde graad, die eigenlijk ook min of meer de algemene is. Maar de noden voor een eerste graad zijn nu eenmaal anders dan die voor leerlingen van een derde graad, en probeer dan als twaalfjarige maar eens op te boksen tegen een achttienjarige. We hebben er dus drie, en die vergaderen op regelmatige basis. Hun vragen, verzuchtingen en besluiten worden altijd besproken met de directie, en waar mogelijk wordt eraan tegemoetgekomen.

Die leerlingenraad is eigenlijk altijd wat in de schaduw gebleven: de verslagen kwamen wel op Smartschool, maar voor de rest was er soms weinig van te merken.

De huidige leerlingenraad wil daar verandering in brengen: ze willen zichzelf meer zichtbaar en dus ook meer aanspreekbaar maken. Dat deden ze begin december al met een muziekmiddag, en dat deden ze tijdens het oudercontact ook met een standje en verkoop van lekkernijen, gemaakt door Laure Heiremans. De opbrengst gaat naar een zelfgekozen project voor de school.

De grote overschot van suiker hebben ze daarna geschonken aan de wetenschappelijke richtingen, met zeer tevreden leraars wetenschappen tot gevolg.

15697869_1131587986960055_7731787207413234254_n

Ze hebben ook een logo ontwikkeld – dat kan u bovenaan zien – en zijn van plan een pak meer op de voorgrond te treden. En dat, dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

Op het oudercontact was echter niet alleen de leerlingenraad prominent aanwezig, ook de leerlingen van Scholenbanden – Kiruhura stonden er met een infostandje, en een eindje verder kon u al de eerste kaarten voor het toneel van dit jaar kopen.

Alle foto’s van tijdens het oudercontact kan u hier bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.