Nieuwe start voor de duurzaamheidgroep!

Woensdag kon je het al voelen, en hier en daar kan je het ook al zien: na een paar korte winterprikjes staat de lente voor de deur.

Dit is het ideale moment om het leven in en rond ons atheneum te zien heropbloeien. Het is ook het ideale moment om terug leven te blazen in de ideeën en projecten die we hadden voor onze school en diens omgeving. Dan bedoelen we eigenlijk de schooltuin, met het moestuinproject, maar ook het ongebruikte stuk groen rond de school en aan de fietsenstalling.

Daarom lanceert mijnheer Vercruysse de volgende oproep:

“We zouden graag met nieuwe krachten en gedachten aan de slag gaan om van onze school een nog veel mooiere en betere plek te maken dan wat ze nu al allemaal te bieden heeft. Maar daarvoor hebben we dus ook nieuwe en meer mensen nodig die daar graag deel van zouden uitmaken. Daarom doen we een oproep aan al wie graag eens de handen uit de mouwen steekt of de hersenen uit de pan laat swingen: doe mee met de vernieuwde, of zelfs nieuwe groep die voor en achter een groene school staat met een hart voor haar omgeving.

Volgende week donderdag zouden we graag, tijdens de middagpauze, samenzitten met leerlingen en personeelsleden die plannen en ideeën hebben voor onze groene school. Je kan antwoorden in een bericht via Smartschool om te laten weten dat je er graag bij bent. We spreken af in de PZNB, en afhankelijk van de groep trekken we van daaruit naar een geschikt lokaal. Zelfs als je niet vrij bent volgende week donderdag, of echt niet graag je welverdiende middagpauze investeert in een groene school, dan nog ben je meer dan welkom om je steun te betuigen door ideeën en voorstellen door te sturen. Je kan ook nog op een later moment deelnemen aan vergaderingen en vooral activiteiten waarop we werk zullen maken van onze groene schoolomgeving.

Concreet zou ik graag met een enthousiaste groep werk willen maken van een heropleving van de binnentuin: een compactere ruimte voor de moestuin, die in schaal zal afnemen maar in uitstraling zal toenemen. Dit zou tijdens de krokusvakantie plaatsvinden. Een datum spreken we af volgende week donderdag, en verdere informatie zal je vinden op of rond het bord in de gang.
Tijdens de lente kunnen we van onze binnentuin een veel aangenamere en mooie omgeving maken met veel meer planten en bloemen die we voorzien in bakken en perkjes verspreid over deze ruimte.
Ook de beschikbare ruimte rond de gebouwen –  en dan vooral achteraan – zou een echte bestemming krijgen. Mijn idee hiervoor was een bosleerpad en fit-o-meter waar we actief kunnen genieten van onze groene omgeving. Dit is een groot project, maar met de juiste ingesteldheid en inspanning kunnen we dit waarmaken. Dit zijn enkel mijn ideeën, ik hoop dat jullie er veel meer en misschien zelfs veel betere hebt dan die van mij wink
Ik reken vooral op jullie om onze school een groene en duurzame boost te geven, want samen maken we het verschil. Het logo van onze school moeten we, net zoals het motto, uitdragen, en daarvoor moeten we vooral beginnen bij onszelf.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.