Finale van de Hujo-debatwedstrijd!

Zaterdag 18 maart was het de grote dag voor Febe en Isabeau uit 6MTWe: de nationale finale van de Hujo-debatwedstrijd diende zich aan. Samen met trouwe supporters Karima en Sébastien trokken we naar het Vlaams Parlement waar de dames hun debatskills nog eens tentoon mochten spreiden. Thema van de wedstrijd was nog steeds vrijheid van meningsuiting. Een onderwerp waar we allemaal net iets meer bij stil hebben gestaan, aangezien de finale plaatsvond in totale lock down… Hetgeen duidelijk maakt dat in onze huidige samenleving deze vrijheid iets is om extra te koesteren en waardoor we allen beseften dat hierover het debat voeren geen loze zaak te noemen valt.

De stelling die onze dames voorgeschoteld kregen was niet van de poes: vrijheid van meningsuiting moet onbegrensd zijn voor politici. Deze stelling behoorde niet echt tot de favorieten van ons duo, maar ze debatteerden weer met verve. Ook op de kritische bedenkingen van moderator Jens Dendoncker hadden ze perfect weerwoord. De geleverde inspanningen werden beloond: Isabeau en Febe haalden de bronzen medaille. Geheel objectief gesteld: deze winst was meer dan verdiend! Dit leverde de dames een dagticket voor Pukkelpop op. Ook Karima kaapte een prijs weg, deze voor beste tweet van de dag!

De trein richting huiswaarts bleek een boemeltrein te zijn, hetgeen net iets meer tijd verschafte voor diepzinnige gesprekken. Allerhande onderwerpen passeerden de revue: geloof, het al dan niet bestaan van leven na de dood, multiculturaliteit,… Meer kan een leerkracht niet-confessionele zedenleer zich toch niet wensen? Bedankt Febe en Isabeau voor jullie inzet en deelname! Bedankt Karima en Sébastien voor de solidariteit en de aanmoediging!

Met dank aan mevrouw Maes voor tekst en beeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.