EHBOdag eerstejaars

Duurzaamheid is meer dan ecologie alleen. Duurzaamheid betekent voor ons ook “blijvend zorg dragen voor anderen”, en daar valt een cursus EHBO wel onder, dachten wij zo. En wat is er beter geschikt dan een school om jonge mensen te leren hoe ze moeten omgaan met verwondingen, vergiftiging, hartstilstand, reanimatie, breuken, en andere levensbedreigende toestanden?

In samenwerking met derdejaarsstudenten lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van de Hogeschool Gent kregen onze eerstejaars vandaag de kans om de eerstehulpcompetenties te verwerven.

Verspreid over de volledige dag kregen ze zes verschillende workshops rond EHBO:

  • 4 stappen van eerste hulp en reanimatie
  • Wondzorg
  • Bloedingen
  • Letsels aan botten, spieren en gewrichten
  • Vergiftiging
  • Het vervoeren of verplaatsen van gewonde mensen.

Wij liepen rond, keken en luisterden mee, en namen ook wel wat foto’s, ja.

Alle foto’s uit deze reeks kan je hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.