Een nieuw schooljaar, een nieuwe sportkalender!

Mens sana in corpore sano, ofwel een gezonde geest in een gezond lichaam, de Romeinen wisten het al.

Omdat we per week op school maar een paar uurtjes kunnen spenderen aan dat gezonde lichaam, is er na de uren ook nog een enorm aanbod natuurlijk.

  • Om te beginnen is er voor alle leerlingen de SNS-pas, ofte Sport Na School.
    Dit is een sportpas waarmee je gedurende een bepaalde periode aansluitend aan de schooluren kan deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Met een SNS-pas kan je sporten waar, wanneer, hoeveel en met wie je wil. Een SNS pas kost 30 euro voor 1 semester, voor twee semesters betaal je 45 euro. Alle info is te vinden op http://www.sportnaschool.be/ of bij de leerkrachten lichamelijke opvoeding.
  • Wil je het graag op vaste uren, maar heb je nog geen idee welke sport jou ligt? Probeer dan misschien eens rugby? Deze sport lijkt een pak harder dan ze is, dus kan je ze gewoon even komen uitproberen. Het kennismakingsmoment van de Gentse Rugbyclub aan de Blaarmeersen vindt plaats op zaterdag 9 september, van 10.00u tot 11.30 uur. Deze voormiddag is voor kinderen van 3 tot 18 jaar, netjes opgesplitst in leeftijdscategorieën, uiteraard. Voor meer info kan je ook altijd terecht bij Wolf De Waele (2A), Lena Van Hollebeke (3) of Pauline Gernaey (4).

  • Daarnaast zijn er natuurlijk op woensdagnamiddag de schoolsportwedstrijden, waarin het KAM zich meet met andere scholen. Wil je dus graag de eer van de school verdedigen in onder andere voetbal, basketbal, atletiek of zwemmen? Richt je dan tot je sportleraars, zij weten er alles van!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.